Trods corona: Ny festival kommer til Svendborg

For festivalhungrede fynboer bliver der alligevel mulighed for at få musik og fest, når den nye festival 5700 Summer løber af stablen i Svendborg sidst på sommeren.

Kilde: TV2Fyn

Da covid-19 kom i vejen for sommerdrinks og dans på Tinderbox og talks og hygge i slottets have på Heartland i 2020, efterlod det mange triste fynboer, der kunne se ind i en sommer uden festival.

Men nu er der godt nyt.

Fra 31. juli til 8. august kommer Svendborg til at danne rammen om festivalen 5700 Summer, hvor 40 af Danmarks førende kunstnere sørger for den rigtige festivalstemning.

– Trods de begrænsninger, der er i denne tid, er der også muligheder. Vi er i et godt miljø i forhold til gaderne, så vi gør det, fordi vi kan, siger Henrik Salomon, der er medlem af bestyrelsen i foreningen Små Armbevægelser, der står bag den nye festival.

Svendborg er velegnet

Festivalen kommer til at løbe over ni dage, hvor man vil opleve kunstnere som Phlake, Tim Christensen, Mads Langer og Alex Vargas rundt i Svendborgs gader, baggårde og små haver. 

I Svendborg Event ser de frem til at fylde den sydfynske by med glade festivalfolk.

– Lige præcis Svendborg er ekstremt velegnet til mindre koncerter, fordi der er så mange baggårde og haver. Man har i lang tid må være 500 mennesker til siddende koncerter, og her kan der kun være 350, siger eventchef i Svendborg Event, Anja Haas. 

Med festival efter festival aflyst rundt i hele Danmark, oplevede de en stor interesse fra de mange kunstnere, da først de havde fået øjnene op for Svendborgs muligheder.

– Det lidt svært at trænge igennem i starten, men da der først gik hul på bylden, og de forstod koneptet, blev det meget nemmere. Mange musikere glæder sig helt vildt til at komme på græs og opleve den stemning, som vi alle sammen har sukket efter hele sommeren, forklarer Anja Haas.

Anderledes festival

Til forskel fra den gængse opfattelse af en festival, hvor mange tusind mennesker samler sig med en øl i hånden foran en kæmpe scene, skal de mange artister spille intimkoncerter for færre folk.

Derfor udvælger man, hvilke koncerter, man har lyst til at se og køber en billet til dem. På den måde overholder festivalen alle forsamlingsregler i forhold til covid-19.

– Det er ikke festival, som man kender det. Der kommer til at være begrænset plads og bemanding, der helt fysisk kan styre begivenhedernes gang. Og så skal man have billet til hver enkelt koncert, siger Henrik Salomon.

– Vi vil på helt analog og gammeldags manér lave seetings, så man simpelthen finder en stol med ens navn på, forklarer Anja Haas.

De aflyste festivaler er alle flyttet til 2021, men det afholder ikke 5700 Summer fra at blive en tilbagevendende festival i Svendborg.

– Det er helt klart Svendborgs nye signaturfortælling, for Svendborg er normalt én stor festival om sommeren. Bare ikke under samme paraply, og det prøver vi nu. Og så satser vi på, at det bliver en tilbagevendende begivenhed, fastslår Anja Haas.