Festivalarrangør: – Det er faktisk helt vildt, hvordan den her by er gået ind i det

Lokalsamfundet har i den grad meldt sig på banen med initiativer og events, når festivalen 5700 Summer løber af stablen senere på ugen. Det er faktisk helt vildt, lyder det fra festivalarrangør.

Kilde: Fyns Amts Avis

Svendborg: Når 5700 Summer Festivalen sættes i gang på fredag og otte dage frem, bliver det med mulighed for at opleve en masse andre begivenheder udover det officielle program med musik og talks.

Det lokale erhvervsliv, foreninger og kulturlivet har nemlig grebet bolden og fået stablet en række arrangementer på benene, som lokale og tilrejsende kan deltage i.

Og festivalen har gjort det nemt at få overblik over, hvad der sker i byens gader. De har udviklet en app, hvor alle arrangementer med tilknytning til 5700 Summer kan lægges ind, og det er noget de lokale har taget til sig, fortæller talsmand for festivalen Jasper Gramkow Mortensen.

– Der ligger snart over 100 arrangementer i app’en, det er faktisk helt vildt, hvordan den by er gået ind i det her – der er alt lige fra skaldyrssmagning til kirkeklokkekoncerter, fortæller en begejstret arrangør.

Tango og rugbrødsmadder

Blandt de mange events er der også en række gratis tilbud at finde i app’en, der bydes blandt andet op til dans med tango ved Christiansminde, familiekoncert med Børnebanditterne og Vor Frue Kirke inviterer på klokkespil, fællesang og rugbrødsmadder.

Hvis man vil have pengepungen frem, kan man begive sig ud på et SUP-cruise i Øhavet, tage til picnic på torvet eller til vinsmagning med Vinsted. Herudover er der også en række koncerter på de lokale spillesteder.

– Der allerede rigtig mange der har lagt events ind i app’en, og det gør jo bare, at det bliver en helt vild uge. Det er svært at bevare pessimismen, siger Jasper Gramkow Mortensen.

Meget tæt på målet

Hvad angår festivalens officielle musikprogram, har arrangørerne heller ikke noget at klage over. Med få dage til start, glæder de sig over foreløbigt 11.000 solgte billetter og en god vejrudsigt.

– Vi er ovenud tilfredse med salgstallene. Der er stadig billetter til salg, men vi kan se, at vejret at bliver godt, så vi regner med at komme meget tæt på målet, siger talsmanden for festivalen, og understreger, at der altså, trods verserende rygter ikke er udsolgt, og at man kan stadig få billetter til for eksepel Lis Sørensen og Søren Huss.

Festivalen bliver holdt fra fredag den 31. juli til lørdag den 8. august. App’en hedder ’5700 Summer” og kan hentes gratis til både Iphone og Android.